MEĐUNARODNA SURADNJA VRTIĆKE SKUPINE „THE DOGS“

Općinu Brdovec posjetili su naši najmlađi mještani i to u sklopu međunarodnog projekta “SAY HELLO TO THE WORLD” čiji je osnivač FINI zavod Radeče iz Slovenije. Naime, odgojno-obrazovna skupina “THE DOGS”, koja provodi program učenja engleskog jezika i njihove odgojiteljice Nives Božić i Iva Vinković sudjeluju u navedenom projektu, čiji je cilj povezivanje djece po cijelom svijetu. Djeca najprije proučavaju, a zatim predstavljaju sebe i svoju zemlju kroz 5 tema tj. pet prstića:

  1. prstić (palac) – TO SAM JA,
  2. prstić (kažiprst) – JA I MOJA OBITELJ,
  3. prstić (srednji prst) – JA I MOJ VRTIĆ,
  4. prstić(prstenjak) – JA I MOJE MIJESTO, i
  5. prstić (mali prst) – JA I MOJA DRŽAVA.

U sklopu posjeta Općini, načelnik Prelec odgovorio je na brojna pitanja koja su mu djeca postavila kako bi što bolje upoznala njegov posao i odgovornosti. Djeca su imala prilike razgledati zgradu u kojoj je smještena uprava i komunalno gospodarstvo naše Općine.  Zadivio ih je vozni park, osobito veliki traktor čije su gume veće od njih.

Dječji vrtić Videk, točnije odgojno—obrazovna skupina The Dogs, u sklopu projekta uspostavila je suradnju s vrtićem Raudonkepuraité, skupina Meskuciý, iz grada Kaunasa u Litvi s kojima je nakon posjeta Općini, uspostavljen video susret s vrtićem u Litvi, s ciljem međusobnog predstavljanja svojeg mjesta. Načelnik općine Alen Prelec na početku susreta pozdravio je male prijatelje iz Kaunasa u Litvi, kratko se predstavio te je uputio i prijateljsko pismo čelniku grada Kaunasa.

Ovaj mjesec djeca su imala zadatak upoznati i predstaviti svoje mjesto. Izradili su makete važnih institucija i mjesta te upoznali značajne ljude ovog kraja i predstavili ih putem plakata. Upoznali su te predstavili  i dio tradicije ovog kraja kroz ples i pjesmu.

Svaki posjet naših vrtićanaca uvijek završi pjesmom, smijehom i toplom atmosferom te su uvijek dobrodošli.