POSJET TVORNICI PEKARE - DUBRAVICA

U utorak, 08.11.2022. skupina Žabice sa odgojiteljicama Romanom Janković i Snježanom Hribar i skupina u desetsatnom engleskom programu The Dogs sa odgojiteljicama Ivom Vinković i Nives-Ninom Božić posjetili su tvornicu pekarskih proizvoda Dubravica u Zaprešiću. Posjet smo dogovorili sa gospođom Nikolinom Horvatić tetom našek polaznika iz grupe koja živi u Brdovcu i radi u uredu tvornice Dubravica.

U obilježavanju “Dana kruha” potrudili smo se djeci približiti saznanja o tome gdje nastaju proizvodi koje svakodnevno konzumiraju a to su kruh, peciva, razne štrudle, kroasani, sendviči pa čak i palačinke kao i ostali proizvodi koji se rade u toj tvornici.

Saznali smo da su nedavno proslavili 60 godina postojanja.

Obitelj Mikelec prošla je dug put od obiteljskog obrta do moderne tvrtke prepoznate po uspješnom spajanju tradicije sa suvremenim pekarskim trendovima.

U tvornici smo vidjeli kako još uvijek ručno rade neke proizvode i peku palačinke. U 3,5 sata dvije tete ispeku svaka 1500 palačinki na četiri tave.Svaka im čast!

Sve je besprijekorno čisto i uredno.

IVAN:”Bilo nam je super! Najbolje je bilo gledati stričeka koji radi burek i razvlači tijesto”

MILA: ” Prekrasno je bilo.Cijela tvornica je tak lijepa i čista i miriši.”

JAN: “Najbolje su mi bile tete koje peku palačinke na četiri tave.”

KATJA: “Najbolje je bilo kad su nas počastili i kad smo jeli palačinke i pizze.”

PAVO: “I sokići su bili super.I autobus mi je bio najbolji.”

VLADIMIR: “Bilo mi je jako lijepo.Išao bi opet i poveo mamu i tatu.”

OLIVER: “Jako su mi se svidjeli strojevi koji su mješali tijesto.”

TOMA: “Teta Nikolina sve nam je lijepo pokazala i objasnila.”

GITA: “Bilo je prekrasno.Vagala sam se na velikoj vagi za brašno.”

Nama je zadovoljstvo djece pokazalo koliko su sretni što su bili u obilasku. Djeci puno znači kad vide, osjete, mirišu,opipaju, dožive svim svojim osjetilima a ne samo da gledaju na internetu ili čuju iz priča.

Tvornici Dubravica zahvaljujemo što su nas primili i ugostili, posebno gospođi Nikolini koja je sve organizirala i svojim vođenjem kroz tvornicu zadivila djecu, kao i teta Jelena.

Nives-Nina Božić,
Odgojiteljica mentor