Jesenska svečanost

U četvrtak, 20.10.2022. u vrtiću Videk održavala se “Jesenska svečanost”.

Sve je bilo ukrašeno jesenskim plodovima, mirisom ukusnih pečenih  jabuka i  osvježavajućim napitkom.

Jesen smo proslavili druženjem roditelja s djecom u našem vrtičkom dvorištu. Moram napomenuti da ovo nije bila prva, a ni zadnja takva svečanost.

Odgojiteljice su pripremile i vodile niz zabavnih aktivnosti i radionica u kojima su uživali i djeca i roditelji.

Ivan: “Super je kad tak budemo s roditeljima u vrtiću.”

Helena:” Tak smo lijepo to radili svi skupa.”

Gabrijela:” Bilo je jako lijepo. I mala seka mi je dosla i mama i tata.”

Tata Marko:”Kad vidiš kako su djeca bila sretna to je najbolji odgovor kako je bilo.”

Mama Petra:”Ova izolacija sve nas je udaljila, ovo danas bilo je ponovno uživanje u životu.Svi smo se dobro podružili i uživali.”

Tako su “Leptirići” radili  kišobrane od čačkalica , vune  i od kolaž papira pa su divne kreacije djeca mogla nositi  svojim kućama.

Skupina “Vrapčići”  pripremila je izrađivanje jesenskih košara punih voća i povrća tehnikom gužvanja papira i ljepljivim trakama u boji ,  primjereno djeci mlađe životne dobi.

Grupa “Žabice” radila je “slike od lišća” gdje su svi  pokazali svoju kreativnost i kasnije izložili u vrtiću. Montessori grupa ispred sobe radila je “Jesenske krune” pa su djeca kući išla sa svojom izrađenom krunom, ponosni na rad njih i roditelja.

Engleska skupina “The Dogs” pripremila je sportske susrete.Tamo su djeca sa roditeljima imali natjecanje prevoženja bundeva u tačkama dok su pritom tate na leđima nosili svoju djecu.Oni su se umorili a djeca glasno smijala i veselila.Svi su navijali za sudionike. Neki su balansirali sa bučama na velikom platnu kako buće ne bi pale kroz otvore, dok su drugi bacali češere i kestene kroz otvore i tako sakupljali bodove.

Grupa “Lavići” pripremila je izradu šuškalica i zvečki od bočica napunjenih oljuštenim kukuruzom. Na kraju su  svirali  sa  zvečkicama i plesali uz tradicionalnu glazbu. Djeca i roditelji šetali su dvorištem i prolazili sve pripremljeno. Mogli su se uključiti gdje su željeli.

Sve je veselilo slikanje u “Jesenskom okviru” koje su kreativne odgojiteljice  izradile baš za ovu prigodu.

U užurbanom životu koji nas u današnje vrijeme zaokuplja  ovakva druženja gdje djeca i roditelji provode zajedničko vrijeme a odgojitelji su koordinatori i organizatori pokazalo se vrlo dobrom zamisli, još jednog u nizu zabavnih događanja u svrhu djece vrtića Videka i njihovih roditelja.

Nives Božić,
odgojiteljica mentor.